Columns

Daisy Renders Afscheidsfotografe

Ik mag ook mijn ervaringen delen door middel van persoonlijke columns in De Meierij Boxtel. De eerste columns zijn heel persoonlijk. Waarom? Ik vind het eerlijk tegenover de mensen die mij het vertrouwen geven hun afscheidsfotografe te mogen zijn. Ik kom op hele breekbare en persoonlijke momenten in hun leven. Daarom stel ik mij ook breekbaar op naar jou.

Herinneringbewaarster

Als ontwerpster van afscheidsdrukwerk en als afscheidsfotograaf sla ik jouw dierbare herinneringen veilig voor je op in de vorm van een tastbaar product. Hallo, ik ben Daisy Renders – van Hellemondt en ik ben De Herinneringbewaarster.

 

Dit jaar verschijnt er regelmatig een column van mij in deze krant. Ik zal me dan ook eerst even netjes voorstellen.

Daisy is dus de naam. Ik ben 34 jaar oud en geboren en getogen in Boxtel. In 2010 ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven: Mart Renders. Ik ben creatief, perfectionist, lezer, kijker, luisteraar, helper, bescheiden, chocolade junk, grootverbruik theedrinker, gepassioneerd fotografe en fanatiek ontwerpster.

 

Ik ben liefdevol opgegroeid in een ondernemende familie. Mijn ouders waren tot 2002 eigenaar van Paviljoen Molenwijk. Ik ben dus opgegroeid in dat park. Het was een  groot voorrecht om daar mijn jeugd door te brengen. Ik heb in het park gefietst, geskate, gespeeld, gewonnen en verloren met midgetgolf, gehockeyd, geschaatst en kon te voet over het ijs naar mijn beste vriendinnetje wandelen (zij woonde aan de andere kant van het ven). In de zomer én de winter kon ik genieten van al het moois in park Molenwijk. De kleine konijntjes ’s ochtends vroeg en de pakken sneeuw op de dennen in de winter. Wat ontzettend bijzonder eigenlijk dat ik dit mocht meemaken als kind!

Ben liefdevol opgegroeid in een ondernemende familie

Ondanks de prachtplek wilde ik niet in de voetsporen van mijn ouders treden (wat mijn vader eerder wél deed). Ik koos steevast voor het volgen van creatieve studies en in 2015 koos ik voor de specialisatie afscheidsfotografie.

 

Mensen helpen

Als ontwerpster van afscheidsdrukwerk en als afscheidsfotograaf sla ik jouw dierbare herinneringen veilig voor je op in de vorm van een tastbaar product. Door middel van rouwdrukwerk en een afscheidsreportage in een herinneringsalbum kun je terugkijken en teruggaan naar het moment. Op een dag en tijdstip dat jij daar behoefte aan hebt. Uit het bekijken van de beelden kun je kracht halen én je kunt er troost in vinden.

Ik voel me prettig als ik mensen kan helpen. De betekenis van mijn naam op basis van mijn persoonlijkheid is niet voor niets ‘not happy unless she is helping someone in need’. Dat is voor mij het állerbelangrijkste. Mensen helpen zit in mijn dna. Ik leg met zorg en liefde belangrijke momenten van het leven vast. Ik doe dit op een betrokken, warme, respectvolle en vertrouwde manier.

 

Je las mijn eerste column. Als beeldmaakster is het niet niets iets met woorden te creëren.

Ik ga je dit jaar meenemen in wat ik meemaak als ontwerpster van afscheidsdrukwerk en als afscheidsfotografe.

 

 

Met warme groet,

Daisy Renders

Herinneringbewaarster®

Lades vol herinneringen

Anderhalf jaar na de start van mijn bedrijf kwam ik in aanraking met Afscheidsfotografie. Eerst koos ik er voor om ambassadeur te zijn van dit belangrijke beroep, maar als snel voelde ik aan dat dit vak op mijn lijf geschreven was. Ik wil jou graag helpen de herinnering vast te houden.

 

Naast mijn lopende bedrijf - als ontwerpster en fotografe - volgde ik in 2015 de opleiding ‘Bekwaam afscheidsfotograaf’. Tijdens de opleiding merkte ik dat veel fotografen zich aangetrokken voelden tot het vak, vanwege het verlies van een dierbare en het daarbij moeten missen van uitvaartfoto’s. Jarenlang vroeg ik mij af waarom ík dan afscheidsfotograaf wilde worden? Ik had geen ervaringsverhaal. Bij mij was het gewoon een onderbuikgevoel en geen pijnpunt in mijn leven. Ik vond het verwarrend. Waarom voelde ik mij zo aangetrokken tot het vak Afscheidsfotograaf?

 

Vorig jaar viel alles echt op zijn plek. Het onderbuikgevoel heeft plaatsgemaakt voor bikkelharde zekerheid: ik wil jou helpen!

Beelden helpen je de ware herinnering vast te houden

 

Een ladekast aan herinneringen

Een herinnering is een ervaring uit het verleden die in een ‘laatje’ van het geheugen is opgeslagen. Je kunt een herinnering weer oproepen door het laatje te openen, maar de herinnering die je ophaalt is niet altijd betrouwbaar. Je kunt namelijk bij het oproepen van één herinnering onbewust verschillende laatjes open hebben gemaakt, zodat je flarden van meerdere herinneringen maakt tot één onjuiste herinnering.

 

Jou wil ik helpen de ware herinneringen vast te houden.

 

Een belangrijke dag herinneren

In een moeilijke periode is het extra lastig om al die herinneringen in de juiste laatjes te stoppen en er op een later moment weer goed uit te halen. Tijdens het afscheid nemen van iemand die je liefhebt, kun je veel momenten niet goed hebben beleefd (‘je leeft in een roes’), herinneringen zijn misschien maar half bij je binnengekomen en misschien wel in meerdere ‘laatjes’ opgeslagen. Hoe moet je dan die belangrijke dag ooit goed kunnen terughalen? Omdat je wil blijven herinneren:

 • Wat de kleinkinderen meegaven in de kist;

 • Hoe mooi jullie gekleed waren op de dag van het afscheid;

 • Wie er allemaal aanwezig waren om jullie te troosten.

 

Jouw herinneringbewaarster

Als afscheidsfotograaf sla ik de herinnering veilig voor je op. Door middel van de afscheidsreportage kun je met de foto’s terugkijken op de dag van het afscheid. Je kunt precies zien en nog eens beleven wat er die dag allemaal is gebeurd. Beelden helpen je de herinnering vast te houden. Voor jezelf, maar ook om met anderen te delen.

 

Ik ben jouw herinneringbewaarster, zodat herinneringen uit het verleden altijd opgeroepen kunnen worden en waar je met een gerust hart honderd procent op kunt vertrouwen.

 

Jouw herinneringbewaarster:

 • Staat voor je klaar in een moeilijke periode

 • Helpt je om de herinneringen vast te houden

 • Voelt vertrouwd, is puur, echt en de rust zelve

 • Is dankbaar dat ze mag zijn wie ze is

 • Is dankbaar voor wat ze voor jou mag doen

 

 

Met warme groet,

Daisy Renders

Herinneringbewaarster®

Informatie aanvragen

Vraag eenvoudig de informatiebrochure aan. Geheel vrijblijvend. Zo kun je rustig alles (offline) doornemen en samen bespreken.

Weet dat ik uiterst zorgvuldig met jouw gegevens omga.

Met deze aanmelding kom je op Daisy's vriendenlijst.

Je kunt je hier op elk moment weer voor afmelden.

Contact

Ontwerpster en afscheidsfotograaf

Daisy Renders

Industrieweg 23

5281 RW Boxtel

Openingstijden: maandag t/m donderdag 9.30u - 17.00u.

Buiten deze tijden en/of dagen beperkt bereikbaar.

Het kan dat ik je e-mailbericht of je telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een afscheidsreportage of ontwerp rouwdrukwerk. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

Gratis parkeren voor mijn kantoor/fotostudio. Gelegen op 1 km van Station Boxtel.

Ik werk uitsluitend op afspraak.

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

 • Pinterest - Daisy Renders
 • Facebook
 • LinkedIn

Professionele fotoafdrukken zelf regelen

 

Heb je veel herinneringen nooit laten afdrukken?

Kom je er niet aan toe om een goed vaklab te vinden met mooie producten?

Dan is de button hieronder jouw kans om

heel eenvoudig professionele fotoafdrukken zelf te regelen.

 

Voorkom dat jouw waardevolle herinneringen verborgen blijven in een mapje op je computer.

 

Algemene Voorwaarden  |  Privacy policy

©2020 webdesign en webrealisatie door Daisy Renders  |  www.beeldmaakster.nl

 

KvK 57441111  |  BTW NL001749622B67